This week, an international conference on the 1st BRISWA project, launched under the Erasmus + program of the European Union, was held in Rome. The 18-month event, launched in February this year, aims to further combat racism and discrimination in football.

(source: mlsz.hu)

(the following article is in hungarian)

A pályázat megvalósítója az olasz, a szerb,a görög, a bolgár és a román sportszervezetek és labdarúgó-akadémiák mellett a Debreceni Honvéd Sport Egyesület, ismertebb nevén a Debreceni Olasz Focisuli.

A workshopon előadást tartott – többek között – Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, és Bruno Peres, az AS Róma sztárjátékosa is.

Magyar részről Hegedűs Gábor, a debreceni egyesület szakosztályigazgatója tartott beszámolót az eddigi tapasztalatokról, mellette Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots igazgatója, és Vámos Tibor, az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnöke szólalt fel a konferencián.

Mindketten hangsúlyozták, hogy MLSZ már jó ideje zéró toleranciát hirdetett a rasszizmus ellen, és elkötelezett az UEFA Grassroots és Fair Play értékei és iránymutatása mellett.